خروج انگلستان از اتحادیه اروپا و تاثیر آن بر صنعت مد
مردم انگلستان، در رفراندوم تاریخی به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند. نتیجه رفراندوم، جهانیان را با شوک اقتصادی و سیاسی بزرگی روبرو کرد. هیچ کس تا به این لحظه، از پیامدهای بلندمدت آن در جهان اطلاع ندارد.
.
اما صنعت مد و بخش خرده فروشی، از بخش هایی هستند که احتمالا با ضرر و زیان سنگین روبرو خواهند شد. تحلیلگران بازار معتقدند که Brexit، بر قدرت خرید مصرف کنندگان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
اولیور چن، از کارشناسان شرکت Cowen and Co، معتقد است که فروشگاه هایی که اجناس گران را عرضه می کنند و مشتریان اصلی آنها را توریست ها تشکیل می دهند، به دلیل نوسانات قیمت ارز و عدم ثبات در بازار، در مقایسه با فروشگاه های دیگر، ضرر و زیان بیشتری را متحمل خواهند شد.
استیو لامار، از مدیران American Apparel می گوید: با قطع رابطه انگلستان با اتحادیه اروپا و محروم شدن این کشور از امتیاز باز بودن مرزها و معافیت های گمرکی، هزینه مبادلات تجاری با اروپا افزایش خواهد یافت.
خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، همچنین فرایند نهایی شدن موافقتنامه تجاری Transatlantic Trade and Investment Partnership که فیمابین آمریکا و اتحادیه اروپا در جریان بود را به تعویق می اندازد. تصویب این توافقنامه می توانست تعرفه واردات کفش از ایتالیا، اسپانیا و پرتغال به آمریکا را به میزان قابل توجهی کاهش بدهد.
طراحان مد انگلیسی و دست اندرکاران این صنعت، در رفراندوم، به ماندن کشورشان در اتحادیه اروپا رای دادند. ویویان وست ووود، آلکسا چانگ، ویکتوریا بکام و سوفیا وبستر، جزو مشهورترین طراحانی بودند که با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا مخالفت کردند. از ۲۹۰ طراحی که در نظرسنجی انجام شده از سوی شورای مد انگلستان شرکت کردند، ۹۰ درصد به ماندن در اتحادیه اروپا و ۴.۳ درصد به خروج از آن رای دادند. ۲.۴ درصد نیز اعلام بی طرفی کردند. ۲.۸ درصد از شرکت کنندگان نیز اعلام کردند که در رفراندوم شرکت نخواهند کرد.
.