آداب معاشرت در باشگاه ورزشی
رفتن به باشگاههای ورزشی امروزه بیش از هر زمان دیگری باب شده است. در این مطلب سعی داریم با گوشهای از آداب حضور و فعالیت در باشگاههای ورزشی عمومی آشنا شویم.
.
- اگر تمریناتتان را با مربی مخصوص به خود انجام میدهید، حتما رأس ساعتی که با او ثابت کرده و به توافق رسیدهاید، در باشگاه حاضر شوید. اینکه او بهخاطر شغلش از ساعتها قبلتر در باشگاه حضور دارد، دلیل مناسبی برای بدقولی شما نخواهد بود.
- قدم اول انتخاب پوشش مناسب برای ورزش است. کفشهایتان از همه مهمتر است. استاندارد بودن و ساخت آن برای ورزش سنگین مانند فعالیتی بیش از پیادهروی. برای سایر آیتمها بهراحتی و مناسبت آنها برای استفاده از دستگاههای ورزشی توجه داشته باشید.
- همراه داشتن یک حوله نازک و یک بطری مخصوص آب معدنی یا نوشیدنیهای ورزشی را هم فراموش نکنید.
- اگر میخواهید از یکی از تجهیزات یا دستگاههایی که دیگران در حال استفاده از آن هستند، استفاده کنید، از آنها درباره زمان پایان تمرینشان سوال کنید و برای استفاده بعدیتان با او هماهنگ کنید. درصورتی که میخواهید میان ستهای تمرینی آنها با وسایل کار کنید و آنها نپذیرفتند، ناراحت نشوید. بههرحال هر کس با عادات خاص خود ورزش میکند و این تا زمانی که حقوق دیگران را ضایع نکند، ایرادی ندارد.
- توصیه آداب معاشرت به شما این است که با دیگران آنجور که خودتان دوست دارید با شما رفتار شود، رفتار کنید. اگر میخواهید کسی میان ستهایش به شما اجازه استفاده از وسایل را بدهد، بهتر است شما هم این کار را برای دیگران انجام دهید.
- بیشتر باشگاهها برای استفاده از یکسری دستگاهها مانند تردمیل محدودیت زمانی وضع میکنند، ولی بدیهی است که این کار را با برخورد محکم یا تند انجام نمیدهند. اینجا وظیفه ماست که با آگاهی از قوانین، حق دیگران را در استفاده از این قبیل دستگاهها در نظر داشته باشیم.
- با رفتار و شیوه برخوردتان سعی کنید فضای باشگاه را محیطی شاد و پرانرژی برای فعالیتی صمیمی و دوستانه کنید. از دخالت و اظهار نظرهای مجادلهبرانگیز دور بمانید. شما با دیگر حاضران در باشگاه مسابقه نمیدهید. پس رقابتی هم وجود ندارد. بهتر است مسابقه را با خودتان برگزار کنید تا هر بار بهتر از بار قبل خود باشید.
- هنگام فعالیتهای ورزشی سنگین، تعرق مضاعف بدنتان امری طبیعی و پذیرفتهشده است. اما در این موقعیت، کماهمیت بودن نسبت به بهداشت خود و تجهیزاتی که با آنها کار میکنید، پذیرفته نیست. حوله خود را جایی که بعدا افراد دیگر با آن تماس دارند، جا نگذارید. معمولا ضدعفونیکنندههایی در کنار دستگاههایی که تماس بدنی زیادی با آن وجود دارد، قرار میدهند. بعد از هر بار تمرین با این قبیل دستگاهها از آن ضدعفونیکنندهها برای تمیز کردن دستگاه استفاده کنید. اگر این امکان برای شما قرار داده نشده بود، از کارمندان باشگاه بخواهید که مسئولیت نظافت دستگاه را بر عهده بگیرند.
- از ایجاد آلودگیهای صوتی یا سروصدای بیش از حد پرهیز کنید. این قانون به وزنهای که شما میزنید، ارتباطی ندارد. فارغ از اینکه چقدر ورزشتان سخت و سنگین است، باید آن را رعایت کنید.
- نسبت به حقوقتان آگاه باشید، ولی شکایتهای مداوم و بیمورد را هم کنار بگذارید. برای مثال موزیکی که در حال پخش است و شما دوستش ندارید، چند دقیقه بیشتر نیست و تحملش هم نمیتواند کار چندان سختی باشد. شک نکنید بسیاری از حاضران در باشگاه ممکن است بر خلاف شما خیلی هم دوستش داشته باشند. درخواست عوض کردنش، حتی اگر با احترام هم همراه باشد، ممکن است پذیرفته نشود و این خیلی برایتان خوشایند نخواهد بود.
- هرگز کودکان کمسنوسال را با خود به باشگاه ورزشی آدم بزرگها نبرید. خطر دستگاهها و تجهیزات ورزشی برای کودکان چندین برابر و به احتمال بالا جبرانناپذیر است.
- کمدی که وسایل خود را داخل آن قرار میدهید، به دیگران هم تعلق دارد. بعد از هر بار استفاده، پاکیزگی کمد را بررسی کنید. حتی اگر نفر قبل از شما این کار را نکرده باشد. همین آدابدان بودنتان است که شما را از سایرین متمایز میکند. بهتر است لاکر (قفلکننده کمد) را گم نکنید.
.
لینک کوتاه مطلب